No sé si a Cuba en mengen!!! Però ho haurien de fer!! Em sembla que ells fan arròs amb tompaquet fregit… jo faig la versió a la catalana, bé, en realitat, sempre me’l cuina el meu marit i la veritat és que li queda boníssim!
Ingredients:
PER A DUES PERSONES:
- 1 cullerot d’arròs
- 4 tires de bacon (nosaltres a vegades ho acompanyem amb salsitxes del país)
- 2 ous fregits (nosaltres a vegades en fem dos per cap)
- Sofregit o salsa de tomàquet
- Orenga i sal
Procediment:
Em sembla que no cal que m’esmerci molt amb el procediment, està clar, bullir l’arròs, escalfar la salsa de tomàquet, fregir el bacon, fregir els ous… i fer-ne el muntatge al gust! Això si, us diré alguns trucs que a casa no ens fallen!
Nosaltres refredem l’arròs amb aigua freda, d’aquesta manera no se’ns passa de cocció i no queda enganxat… no el tornem a escalfar, quan barregem els ingredients el rovell de l’ou i la salsa de tomàquet ja li donen la tebior necessària. Per això és un plat que mengem sovint a l’estiu.
El rovell de l’ou ens agrada cru, per tal de poder-lo barrejar amb la salsa i l’arròs, de fet, quan comencem a menjar-lo, literalment, destrossem tot l’ou a trossets i ho barregem.
Per a fregir el bacó no cal oli, serà més saludable i, a més, ja es fa servir l’oli del seu greix que es desfà. Si el feu al forn queda un cruixent molt bo, ara necessitareu fer-lo més temps que a la paella o la planxa i és per això que l’heu de posar al forn al principi de tot de començar la recepta.
ESPERO QUE US SIGUI DE GUST!!!