Repte WC 1: Truita de patates

Atenció amb la fricada que avançaré ara. A casa estem enganxats a un joc del mòbil que s’anomena World Chef. És un joc molt entretingut i malauradament barreja una de les nostres aficions, cuinar, i per tant, encara ens té més enganxats. L’altre dia, vaig descobrir que a la web estan penjats els vídeos on expliquen com fer les receptes, tot i que el meu anglès és molt macarrònic i que els vídeos en molts dels casos no són de molta qualitat i fins i tot el procediment d’algunes receptes, penso que és una oportunitat per aprendre a cuinar i, sobretot per aprendre a cuinar receptes d’arreu, ja que en el joc, cada cuiner, d’un país diferent, cuina 4 plats típics d’on procedeixen. La idea (totes potser seria utòpic) és fer les receptes que cuinen en el joc. La primer recepta que us presento avui és una recepta del cuiner espanyol: Spanish omelette.

20160420_232447_hdr.jpg

Ingredients:

  • 6 ous
  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 1/2 carbassó
  • oli d’oliva

A la recepta “original” no s’utilitza carbassó, però penso que li dóna una melositat especial i, per a mi, s’ha convertit en un ingredient indispensable per a la truita de patates.

Avui nosaltres, per fer aquesta recepta tan especial hem utilitzat les cebes de l’hort, això és el que hem pogut recollir aquest any! Sé que no és gaire, però per nosaltres és un orgull.

Procediment:

  1. Tallar la ceba en Brunoise gran i posar-la a la paella amb oli calent a foc mig
  2. Seguidament, afegir el carbassó tallat a daus20160403_212433_hdr.jpg
  3. Deixar que la ceba i el carbassó treguin l’aigua i que es tornin més transparent.
  4. Afegir la patata tallada, aquí hi ha deu mil formes de tallar-la! A mi m’agrada que sigui irregular, no molt gran, la tallo més o menys com en aquest vídeo, però més petita. Diuen que d’aquesta manera (trencant al final) permet que el midó s’alliberi i lligui més.
  5. A banda, batre els ous i quan la patata sigui tova (que es pugui punxar o travessar amb un ganivet o punxó) treure tot el contingut de la paella i barrejar-lo amb l’ou.
  6. Quan estigui tot ben integrat, afegir una mica d’oli a la paella per evitar que s’enganxi, i afegir el contingut del bol. M’agrada posar el foc mig-alt, perquè m’agrada que quedi una mica crua per dintre.
  7. Evidentment, quedarà el pas més famós! Donar-li la volta!

20160420_232428_hdr.jpg

BON PROFIT!!!

Advertisements

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s