Us presento un pastís d’aniversari ideal per als tres anys! És divertit i senzill!! Ara, si no voleu fer-hi la forma ni les decoracions, el brioix es pot menjar sol i està boníssim!! És una recepta de muffins de xocolata de l’arxi-conegut Xavier Barriga.
Ingredients:
- 190g de mantega
- 190g de sucre moré
- 5 ous
- 175g de xocolata negra fondant
- 90g de farina fluixa
- 5g de llevat sec
La recepta original d’en Xavier Barriga té menys xocolata, té el pes separat per la clara i el rovell i hi posa sal, que normalment, realça el sabor de la xocolata, però jo personalment vaig tenir una mala experiència en un postre amb xocolata i sal, segurament, n’ji vaig posar massa, i ja no ho tornat a provar.
Tots els ingredients han d’estar a temperatura ambient, per tant, cal tenir la precaució de treure els ous i la mantega minuts abans. Quan la mantega té temperatura ambient es diu que agafa textura pomada. D’aquesta manera el pastís serà més esponjós.
Procediment:
- Fondre al microones la xocolata amb la mantega. Compte no se us cremi. Més val posar-ho poc temps (menys d’un minut) i després barrejar fins que la xocolata es fongui amb la calor de la mantega i posar alguns segons més, només si fes falta.
- Batre fins a fer punt de neu de les clares d’ou.
- Pujar els rovells amb el sucre fins que siguin una crema.
- Afegir la xocolata desfeta i, més tard, la resta dels ingredients.
- Afegir les clares a punt de neu amb moviments embolvents.
- Posar la massa en un motlle untat amb margarina i farina per a que no s’enganxi la massa i fornejar-lo en un forn preescalfat a 180ºC fins que es pugui clavar un ganivet i que no surti mullat. Cal estar atent/a perquè si es passa de cocció sortirà sec. És molt important no obrir el forn fins que no hagi doblat el seu volum (cal que ho vigilem des de fora).
Com a decoració en aquest cas, vaig agafar una idea de pinterest. Vam utilitzar xocolata fondant i a sobre hi vam enganxar lacasitos! Ah, i vam fer la forma de 3!!!! Va ser fàcil, és un bundcake tallat en dos, fixeu-vos!