Arriben temps d’abstinència, i amb ells, un dels producte estrella: El bacallà!
Acompanyada amb torradetes, gratinada amb formatge… boníssima!!!
Ingredients:
- 3 lloms de bacallà
- 1/2 ceba
- 1 cullerada de farina
- 1/2 got de llet
- Formatge ratllat
Si utilitzeu mantega enlloc d’oli us lligarà millor amb la llet.
Procediment:
- Tallar la ceba a daus i sofregir-la
- Quan la ceba estigui transparent, afegir una cullerada de farina i deixar coure fins que enrosseixi lleugerament
- Afegir el bacallà dessalat i sense pell
- Barrejar enèrgicament perquè el bacallà es desfaci una mica
- Afegir 1/2 got de llet sense deixar de remenar. Afegir una mica més de llet si queda molt sòlid, la idea és que quedi com una crema.
Com que a mi a vegades m’agrada trobar trossets de bacallà, a vegades bato amb el turmix la barreja de ceba i farina i després afegeixo el bacallà i barrejo energèticament perquè es desfaci, però no l’arribo a batre. - Batre la barreja amb un turmix
- No cal posar-hi sal, perquè el bacallà ja ho és
- Opcional: posar-hi formatge ratllat pel damunt i gratinar-lo


Per llepar-se’n els dits!!! BON PROFIT!!!
Una altra proposta, si es canvia el formatge ratllat per provolone ja és LA CANYA!
M'agradaM'agrada
Ai si! Se m’ha oblidat de posar-ho!
M'agradaM'agrada