Brandada de bacallà

Arriben temps d’abstinència, i amb ells, un dels producte estrella: El bacallà!

Acompanyada amb torradetes, gratinada amb formatge… boníssima!!!

Ingredients:

  • 3 lloms de bacallà
  • 1/2 ceba
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 got de llet
  • Formatge ratllat

Truc

 

Si utilitzeu mantega enlloc d’oli us lligarà millor amb la llet.

 

 

Procediment:

  1. Tallar la ceba a daus i sofregir-la
  2. Quan la ceba estigui transparent, afegir una cullerada de farina i deixar coure fins que enrosseixi lleugerament
  3. Afegir el bacallà dessalat i sense pell
  4. Barrejar enèrgicament perquè el bacallà es desfaci una mica
  5. Afegir 1/2 got de llet sense deixar de remenar. Afegir una mica més de llet si queda molt sòlid, la idea és que quedi com una crema.
    Brandada 1
    Com que a mi a vegades m’agrada trobar trossets de bacallà, a vegades bato amb el turmix la barreja de ceba i farina i després afegeixo el bacallà i barrejo energèticament perquè es desfaci, però no l’arribo a batre.

    Brandada 2

  6. Batre la barreja amb un turmix
  7. No cal posar-hi sal, perquè el bacallà ja ho és
  8. Opcional: posar-hi formatge ratllat pel damunt i gratinar-lo
IMG_6334
Tot i que la qualitat de la foto deixa molt a desitjar, el plaer del formatge fos és insuperable.
IMG_6330
M’agrada molt afegir-hi tot tipus d’herbes en el gratinat!

Per llepar-se’n els dits!!! BON PROFIT!!!

 

 

Advertisements

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s