Us presento un plat de cigrons molt agraït. A vegades, els cigrons es fan pesats, però en aquest cas, menjar-los es fa molt amè.
Ingredients (per a 4 persones):
- Un pot de cigrons cuits
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 2 talls de pernil
- S’hi pot afegir, pastanaga, pebrot verd, api, xoriç… tot depèn dels vostres gustos i del que tingueu a la nevera!
- Una mica de brou, oli, julivert i sal.
Procediment:
- En una paella coure amb una mica d’oli, la ceba i el carbassó (i la resta de verdures). Per temes de salut, hi ha gent que prefereix bullir les verdures i no pas fregir-les a foc baix, però d’aquesta manera queda més gustós.
- A l’últim moment, afegir el pernil (i el xoriç) i el julivert ben picat.
- Quan el pernil canviï de color, afegir-hi una mica de brou fins que cobreixi les verdures i afegir els cigrons.
Molt i bon profit!
Els experts nutricionistes recomanen acompanyar els plats de llegum amb peix i no carn com a segon plat, i que siguin plats únics ja que ja contenen un alt percentatge de proteïnes. També recomanen que, per una major assimilació dels nutrients que contenen els llegums, es mengi un làctic de postre, com per exemple, un iogurt o un flam.
Llegums… què pesades es fan de menjar si no estan ben acompanyades… com en aquest plat!
M'agradaM'agrada