Flam d’ou

El flam és un postre molt tradicional i dels més simples que hi ha! No sempre les coses bones han de ser complexes. Penseu-hi la propera vegada que el demaneu el restaurant, que el podeu fer a casa!

Ingredients per a sis flams

4 ous
100g de sucre
1 got i tres quarts de llet
Caramel líquid
Vainilla (opcional)

image

Procediment

1. Barrejar tots els  ingredients en un bol
2. Col·locar una safata amb aigua al forn a 180°C
3. Posar-hi a cada flanera una base de caramel líquid
4. Afegir-hi la barreja del bol (Hi ha molta gent que la cola abans per tal d’eliminar grumolls de l’ou)
5. Enfornar les flaneres al bany maria a 170°C durant 30 minuts.

Truc:
Jo he substituït els 100g de sucre per 100g de llet condensada, normalment s’ha de posar la mateixa quantitat de llet condensada que de llet, però ja m’ha quedat suau. Només hi he afegit una cullerada sopera de sucre.

Hi ha molta gent que diu que si queden foradets és degut a una mala cocció ja que la llet ha bullit  massa. Però a mi m’agrada que hi hagi foradets, així que normalment ho enforno a 180°C.

wp-1454941577202.jpeg

I el millor és acompanyar-ho amb nata muntada!

Anuncis

Hi ha 4 comentaris

  1. je je je… això dels foradets porta polèmica! Tant, que fins i tot les marques comercials els recreen expressament per tal de simular uns flams més casolans 🙂
    A mi, portin forats o no, si són fets a casa m’encanten!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s