Menjar a Roma

Aquests Nadals hem passat uns dies a Roma i hem gaudit com mai de la pasta i la pizza, fins i tot, en el lloc més mediocre estan per xupar-se’n els dits!

Us fem a continuació cinc cèntims del que hem après de la nostra estada a Roma:

Primer de tot, destacar les diferències entre Ristorante, Trattoria i Osteria, que en aquest ordre vindrien a ser els locals més formals als menys informals. No vol dir que en una trattoria es mengi malament, ans al contrari, a vegades el menjar és més casolà i més tradicional i, també, més econòmic.

Nosaltres us recomanem una Trattoria de Trastevere Da Natalino e Figli (no us en refieu de l’aspecte exterior) on a banda de la pasta i la pizza tradicionals vam poder degustar un boníssim Cotoletta alla bolognese que ve a ser un bistec de vedella a la milanesa (arrebossat) amb formatge i pernil per sobre i tot banyat amb salsa de tomàquet. Boníssim!

Como no, us recomanem els capchinos, els cafès i els gelati, i com que nosaltres no som cafeters us recomanem un lloc per fer un bon gelat! Absolutament a qualsevol estació de l’any Es tracta del cafè Tre Scalini situat a la famosa Piazza Navona, el qual és gelateria des de relativament poc (el 1946), però ofereix uns gelats boníssims a diferents mides, preus i sabors, l’estrella és provar 4 boles de diferents gustos amb una galeta excel·lent (4,5€), però també hi volen promocionar els Tartufos, de pura xocolata que no ens vam atrevir a provar.

Si, la pasta i la pizza, abunden en els menús dels restaurants italians, però no ens podem esperar una pasta massa cuita com les nostres o unes pizzes amb múltiples ingredients per condimentar-les, la massa amb oli ja és bona, per a què posar-hi ingredients de més! Es diferencien entre les pizza rossa, que són les que duen tomàquet fregit a la base, i la pizza bianca, que són la resta i rarament, les més abundants que no duen tomàquet fregit a la base, en ambdós casos acostumen a dur dos ingredients. El tomàquet fresc, la mozzarella i les fulles d’alfàbrega són els ingredients estrella; aquests ingredients representen els colors de la bandera italiana i són els ingredients originaris de la pizza. Pel que fa a la pasta hi ha múltiples opcions, farcida, en salsa… són boníssims els espaguetis a la marinera i cal destacar que la coneguda salsa carbonara no està feta amb llet ni crema de llet, tan sols amb cansalada, oli, ous i abundant pebre, abstenir-vos si no tolereu el picant.

Però qualsevol menú ha de començar amb un bon aperitiu (antipasti), sa i lleuger. Per exemple amb una caprese (de mozzarella, tomàquet i alfàbrega tot amb un bon raig d’oli gustós) i una bruschetta, una torrada normalment acompanyada amb tomàquet fresc a sobre i un bon raig d’oli d’oliva. També es poden menjar uns suplis, croquetes d’arròs amb tomàquet farcides de mozzarella, o unes croquettes, que són més grans que les nostres i fetes amb base de patata.

Supli. Foto extreta d’internet

Per últim, ideal per passar el fred nadalenc i un encostipat de ca l’ample, vam provar també les sopes, de variades modalitats, estan boníssimes i són molt recomanables. Jo vaig provar la zuppa di carne, feta amb un bons talls de vedella.

20151231_204110
Sopar al Restaurant Da Diego, Roma

BUON APPETITO!!!

Advertisements

Hi ha 7 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s