Fa fred, és temps de brous! El millor és fer el caldo a a casa, i posar-hi molt de pollastre! Perquè el que podem fer després és igual de bo que el caldo: les croquetes!!!
I aquí us passo una recepta infal·lible!!!
INGREDIENTS:
- 1/2 Pollastre rostit o del sobrant del caldo*
- 3 cullerades soperes de farina
- 2 gots de llet
- 1 ceba
- Sal i pebre
- Mantega
- Ou i pa ratllat
Se li pot afegir nou moscada.
Les tres cullerades són plenes del tot, que faci una bona muntanya.
Hi ha gent que diu que a les croquetes se li ha de posar molt poca beixamel, o que s’han de fer amb patata, però per mi aquesta és la meva recepta estrella de croquetes. Amb aquesta base, puc fer croquetes de milions de gustos i que agraden a tothom!
PROCEDIMENT:
- Fregir la ceba fins que sigui transparent amb una mica de mantega
- Afegir a la paella la farina i remoure contínuament. Si cal, afegiu més mantega, ha de quedar com una crema. La farina s’ha de coure fins a enrossir, per tal que les croquetes no tinguin gust a farina.
- Afegir-hi el pollastre ben picat.

4. Afegir-hi un got de llet i remenar amb la cullera de fusta fins que la massa es desenganxi de la paella.
La massa jo la deixo refredar i després reposar a la nevera durant tot un dia. I al dia següent tinc la sort de comptar amb l’ajuda de la meva parella, que té la santa paciència de donar forma a les croquetes i arrebossar-les amb ou i pa ratllat (que també el fem a casa, quan ens sobra pa el deixem assecar i el piquem amb la picadora, de manera que queda més groller el gra i l’arrebossat més cruixent).
BON PROFIT!!! ESPERO QUE US AGRADIN!!!
No en feia mai de croquetes perquè em donaven molta feina pel resultat obtingut. Avui m’he atrevit a fer aquesta recepta, ja que sé d’algún jovent que l’ha fet i l’ha sortit molt bé.Doncs a mi també m’han sortit molt bé i les he fet en un pim-pam amb les restes que tenia congelades de la carn d’olla del sopar de Nadal. Ja no em fan por fer-ne. Gràcies Laura.
M'agradaM'agrada
Gràcies! Me n’alegro moltíssim!
M'agradaM'agrada
[…] la sopa i a sobre la carn que faré servir per la carn d’olla o, com en aquest cas, per a fer croquetes o […]
M'agradaM'agrada
[…] ha milions de maneres de fer-ne, com en les croquetes, els caldos i els canelons, a cada casa es fa de la seva manera. Arriba la calor, i aquest plat ve […]
M'agradaM'agrada