Croquetes de pollastre

Fa fred, és temps de brous! El millor és fer el caldo a a casa, i posar-hi molt de pollastre! Perquè el que podem fer després és igual de bo que el caldo: les croquetes!!!

Croquetes de pollastre

I aquí us passo una recepta infalible!!!

INGREDIENTS:

  • Pollastre rostit o del sobrant del caldo*
  • 3 cullerades soperes de farina
  • 1 got de llet
  • 1 ceba
  • Sal i pebre
  • Mantega
  • Ou i pa ratllat

Se li pot afegir nou moscada.

TRUC! Les tres cullerades són plenes del tot, que faci una bona muntanya.

Hi ha gent que diu que a les croquetes se li ha de posar molt poca beixamel, o que s’han de fer amb patata, però per mi aquesta és la meva recepta estrella de croquetes. Amb aquesta base, puc fer croquetes de milions de gustos i que agraden a tothom!

PROCEDIMENT:

  1. Fregir la ceba fins que sigui transparent amb una mica de mantega
  2. Afegir a la paella la farina i remoure contínuament. Si cal, afegiu més mantega, ha de quedar com una crema. La farina s’ha de coure fins a enrossir, per tal que les croquetes no tinguin gust a farina.
  3. Afegir-hi el pollastre ben picat.

IMG_6147

20160403_183850_hdr.jpg
Si no teniu picadora, també es pot fer a mà amb unes tisores, potser no queda tan fi, però trobar-hi els trossets també té la seva gràcia.

4. Afegir-hi un got de llet i remenar amb la cullera de fusta fins que la massa es desenganxi de la paella.

IMG_6148

La massa jo la deixo refredar i després reposar a la nevera durant tot un dia. I al dia següent tinc la sort de comptar amb l’ajuda de la meva parella, que té la santa paciència de donar forma a les croquetes i arrebossar-les amb ou i pa ratllat (que també el fem a casa, quan ens sobra pa el deixem assecar i el piquem amb la picadora, de manera que queda més groller el gra i l’arrebossat més cruixent).

BON PROFIT!!! ESPERO QUE US AGRADIN!!!

Advertisements

Hi ha 4 comentaris

  1. No en feia mai de croquetes perquè em donaven molta feina pel resultat obtingut. Avui m’he atrevit a fer aquesta recepta, ja que sé d’algún jovent que l’ha fet i l’ha sortit molt bé.Doncs a mi també m’han sortit molt bé i les he fet en un pim-pam amb les restes que tenia congelades de la carn d’olla del sopar de Nadal. Ja no em fan por fer-ne. Gràcies Laura.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s