Vasets de dos mousses de xocolata

Si, sembla que va de xocolates la cosa, mmmm deliciosa. Us presento uns vasets, que també ho podeu fer amb gots, que vam fer amb mousse de xocolata i amb trufa clara, estan boníssims i són uns postres ideals per a quedar com un perfecte amfitrió!

Vasets de dos mousses de xocolata

Per aconseguir un resultat boníssim cal tenir una mica de previsió i fer la primera part de la trufa cuita dos dies abans de prendre’l i finalitzar les postres un dia abans, ja que el repós permet aconseguir un gust més intens.


Trufa clara

Ingredients: 250mL de nata per muntar, 20g de cobertura de xocolata especial per a fondre i 40g de sucre

1a part: Posar la nata a escalfar i en les primeres bombolles (just abans que arrenqui a bullir), parar el foc i incorporar la xocolata una mica esmicolada i el sucre. Remenar fins a que quedi una mescla homogènia. Deixar refredar i posar a la nevera durant tota la nit (o el màxim d’hores que pugueu).

2a part: Muntar la barreja fent servir els mateixos trucs per muntar la nata.

Mousse de xocolata:

Ingredients:

175g de cobertura de xocolata per fondre

30g de mantega

4 ous

80g de sucre

  • Desfer al bany maria o al microones a intensitat baixa la xocolata amb la mantega, remenar perquè s’integrin els dos components i deixar reposar.
  • Separar els 4 rovells de la clara i posar-los en dos bols grans i diferenciats.
  • Muntar les 4 clares a punt de neu. Serveixen els mateixos trucs de com muntar la nata
  • Barrejar amb unes varilles els 4 rovells amb la barreja de xocolata. Si us heu esperat bastanta estona sortiran trossets de xocolata endurits que, a vegades, li donen un toc especial, tot va a gustos.
  • Incorporar a la barreja de xocolata les clares a punt de neu, removent manualment amb les varilles amb moviments envolvents, cíclics (d’amunt a avall i viceversa).

Ara només cal muntar les postres! A cada gotet li posarem una capa de mousse de xocolata i al capdamunt una capa de trufa clara. Per a que quedi bé jo els he omplert amb una màniga i com que els vasets són transparents he reforçat que es vegi bé per fora, de tal manera que, la màniga la posava al costat de la paret del vas quan l’omplia. I per la trufa clara he fet servir un ganivet d’untar per aplanar la capa de dalt i, finalment, he decorat els vasets amb unes perles de xocolata que són cruixents per dintre i que he comprat al supermercat. Les perles les vaig posar just abans de servir perquè no s’estovessin, però la resta ho vaig fer el dia abans, es conserva molt bé a la nevera i potenciar el sabor de la xocolata.

Van tenir molt d’èxit! I si feu vasets petits segur que no embafaran i, fins i tot, repetiran!

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s