Aquesta recepta de panets la utilitzo per fer panets d’hamburguesa i queden espectacularment bons! Però un dia vaig decidir fer-los farcits (com un bollo preñao), està boníssim i sobretot es súper còmode de menjar, ara bé, vaig empastifar una mica la cuina!
Recepta per a 8 panets:
Ingredients:
350g de farina de força
30 g d’oli de girasol
1 got de llet
10g de llevat fresc
1 ou
Sal i sucre
Procediment:
- Desfer 1/3 de pastilla de llevat fresc (10g) aproximadament en un got de llet tèbia, és molt i molt important que no estigui molt calenta per no matar el llevat.
- Barrejar amb una amassadora o amb les mans 350g de farina, sal i sucre, l’ou, 30g d’oli i el got de llet amb el llevat. Ha de quedar una bola homogènia.
- Deixar reposar la massa en un bol tapat amb un drap per a que creixi com a mínim durant 1h.
- Dividir la massa en porcions, si volem fer panets, ho podem dividir en vuit o sis porcions, depèn de la grandària del panet que vulgueu (penseu que s’inflaran), però si els voleu farcir heu de dividir la massa en sis o quatre.
- En el cas de voler fer panets, heu de fer la forma dels panets i deixar reposar durant 1h més com a mínim en la mateixa safata de forn.
- En el cas de farcir-los, cal estirar la massa amb el corró, posar-hi el farcit (hamburguesa o carn picada, ceba cuita, formatge i pernil,… a lliure imaginació!) i embolicar-lo i fer-li aleshores la forma del panet. Compte si hi poseu l’ou, perquè s’escòrre bastant fàcilment…
- Abans d’enfornar podeu enfarinar-los (quedarà com un pa rústic) o pintar-los amb oli (quedarà daurat) o aigua (quedarà cruixent), depèn de l’acabat que li vulgueu donar i fer-hi una creu al capdamunt amb un ganivet.
Si ho acompanyeu amb una amanida és un plat rodó!