Panets farcits

Aquesta recepta de panets la utilitzo per fer panets d’hamburguesa i queden espectacularment bons! Però un dia vaig decidir fer-los farcits (com un bollo preñao), està boníssim i sobretot es súper còmode de menjar, ara bé, vaig empastifar una mica la cuina!

Pans arcits

Recepta per a 8 panets:

Ingredients:

350g de farina de força

30 g d’oli de girasol

1 got de llet

10g de llevat fresc

1 ou

Sal i sucre

Procediment:

  • Desfer 1/3 de pastilla de llevat fresc (10g) aproximadament en un got de llet tèbia, és molt i molt important que no estigui molt calenta per no matar el llevat.
  • Barrejar amb una amassadora o amb les mans 350g de farina, sal i sucre, l’ou, 30g d’oli i el got de llet amb el llevat. Ha de quedar una bola homogènia.
  • Deixar reposar la massa en un bol tapat amb un drap per a que creixi com a mínim durant 1h.
  • Dividir la massa en porcions, si volem fer panets, ho podem dividir en vuit o sis porcions, depèn de la grandària del panet que vulgueu (penseu que s’inflaran), però si els voleu farcir heu de dividir la massa en sis o quatre.
  • En el cas de voler fer panets, heu de fer la forma dels panets i deixar reposar durant 1h més com a mínim en la mateixa safata de forn.
  • En el cas de farcir-los, cal estirar la massa amb el corró, posar-hi el farcit (hamburguesa o carn picada, ceba cuita, formatge i pernil,… a lliure imaginació!) i embolicar-lo i fer-li aleshores la forma del panet. Compte si hi poseu l’ou, perquè s’escòrre bastant fàcilment…
  • Abans d’enfornar podeu enfarinar-los (quedarà com un pa rústic) o pintar-los amb oli (quedarà daurat) o aigua (quedarà cruixent), depèn de l’acabat que li vulgueu donar i fer-hi una creu al capdamunt amb un ganivet.

Si ho acompanyeu amb una amanida és un plat rodó!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s